martes, 18 de febrero de 2014

DÉUS BEN CURIOSOS II: ELS DÉUS GRECOROMANS.

Els de CINQUÈ que fem RELIGIÓ hem acabat el segon mural sobre déus ben curiosos. 
Ens hem informat sobre alguns dels DÉUS GRECOROMANS i n' hem decorat uns quants.
Ens ha quedat molt bonic!
                                         SOM UNS ARTISTES!

sábado, 15 de febrero de 2014

UNA LLEGENDA MOLT ROMÀNTICA!

El passat dia 14 de febrer va ser el dia de SANT VALENTI, però qui va ser i  què va fer aquest personatge? 
Els de QUART que fem RELIGIÓ ho hem esbrinat i també hem  volgut dibuixar aquesta llegenda tan romànica:
" Diu la llegenda que era un metge romà que es va fer sacerdot i que suposadament va arribar a ser bisbe. Ell casava els soldats, tot i que això estava prohibit per l'emperador Claudi II, qui considerava incompatible la carrera de les armes amb la familiar. L’emperador va tenir notícia del que feia i va ordenar a Valentí que es presentés davant seu. L’ emperador Claudi II va quedar impressionat per les conviccions del jove bisbe i el va tractar de convertir a la religió dels deus romans. Valentí es va negar a renunciar al cristianisme i va tractar de convertir a l ‘emperador a la seva religió. 
L’emperador va dictar una sentència que la va haver de dur a terme el seu lloctinent Asterius. Aquest, quan va estar davant del sacerdot es va burlar de la religió cristiana i va voler posar a prova a Valentí. Li va preguntar si seria capaç de tornar la vista a una de les seves filles que era cega de naixement. El sacerdot va acceptar i en nom del Senyor va obrar el miracle. Valentí es va enamorar de la noia i la vespra de la seva execució, va enviar una nota d’acomiadament que va signar amb les paraules "DEL TEU VALENTÍ", d’aquí  l’ origen de les cartes d’amor i poemes que s’ envien els enamorats el dia de Sant Valentí. 
El lloctinent i tota la seva família es va convertir al cristianisme però no van poder lliurar a Valentí del seu martiri. 
San Valentí va ser condemnat i la seva pena es duria a terme en tres fases: 
Primer sofriria una palissa, després el lapidarien i finalment el decapitarien. 
Va morir executat un 14 de febrer ."