sábado, 15 de febrero de 2014

UNA LLEGENDA MOLT ROMÀNTICA!

El passat dia 14 de febrer va ser el dia de SANT VALENTI, però qui va ser i  què va fer aquest personatge? 
Els de QUART que fem RELIGIÓ ho hem esbrinat i també hem  volgut dibuixar aquesta llegenda tan romànica:
" Diu la llegenda que era un metge romà que es va fer sacerdot i que suposadament va arribar a ser bisbe. Ell casava els soldats, tot i que això estava prohibit per l'emperador Claudi II, qui considerava incompatible la carrera de les armes amb la familiar. L’emperador va tenir notícia del que feia i va ordenar a Valentí que es presentés davant seu. L’ emperador Claudi II va quedar impressionat per les conviccions del jove bisbe i el va tractar de convertir a la religió dels deus romans. Valentí es va negar a renunciar al cristianisme i va tractar de convertir a l ‘emperador a la seva religió. 
L’emperador va dictar una sentència que la va haver de dur a terme el seu lloctinent Asterius. Aquest, quan va estar davant del sacerdot es va burlar de la religió cristiana i va voler posar a prova a Valentí. Li va preguntar si seria capaç de tornar la vista a una de les seves filles que era cega de naixement. El sacerdot va acceptar i en nom del Senyor va obrar el miracle. Valentí es va enamorar de la noia i la vespra de la seva execució, va enviar una nota d’acomiadament que va signar amb les paraules "DEL TEU VALENTÍ", d’aquí  l’ origen de les cartes d’amor i poemes que s’ envien els enamorats el dia de Sant Valentí. 
El lloctinent i tota la seva família es va convertir al cristianisme però no van poder lliurar a Valentí del seu martiri. 
San Valentí va ser condemnat i la seva pena es duria a terme en tres fases: 
Primer sofriria una palissa, després el lapidarien i finalment el decapitarien. 
Va morir executat un 14 de febrer ."